Thursday, December 17, 2015

Cook with Magiiical Kitty: A Kare-rice





Hello magiiical cats!
Today, I want to share with you a new receipe: the true japanese kare rice!
I just learn how to cook this with my japanese teacher and it's delicious! So I hope you will like too.

Coucou mes chatons magiiic!
Aujourd'hui je voudrais partager avec vous une nouvelle recette: le vrai curry japonais!
Je viens juste d'apprendre à le cuisiner, avec ma professeure de japonais, et c'est délicieux. J'espère que vous aimerez aussi!



Ingredients (for 3) 
Ingrédients (pour 3)

Japanese rice (2  cup and half)/ Du riz rond japonais (environ 2 tasses et demi)
2 chiken tigh/ 2 cuisses de poulet
2 carrot/ 2 grosses carottes
2 onions/Deux oignons
Potatoes/ Des pommes de terre
Mushroom/ Des gros champignons
A pepper/ Un poivron
Curry powder/ Du curry en poudre
4 cube of japanese curry paste/ 4 cubes de pâte de curry japonaise
Salt, pepper/ Sel, poivre




Receipe
Recette





1) Chop the onions and cut the vegetables into small piece, then place in a saucepan on the fire (do not go up to boiling). Cut the potatoes into small pieces and set aside in a bowl of water.
Émincer les oignons et couper les légumes en petits morceaux, puis les mettre dans une casserole sur le feu (ne pas monter à ébullition). Couper les pommes de terre  
en petits morceaux et réserver dans un bol d'eau.




2) Shell chicken and cut into small pieces. Then use salt and pepper. Bake in hot oil in a skillet, after having sprinkled with curry powder.
Décortiquer le poulet et couper-le en morceaux grossiers. Le saler et le poivrer. Faire cuire  dans l'huile bouillante d'une poêle, après avoir saupoudré de curry en poudre.






3) Add chicken and potatoes in hot water with the vegetables. Rinse and clean the rice, as required by the Japanese tradition (3 time). It's named Togu.
Ajouter le poulet et les pommes de terres dans l'eau chaudes, avec les légumes. Rincer et nettoyer le riz, comme l’exige la tradition japonaise (3 fois, le riz doit devenir transparent). Cela s'appelle le Togu.






4) Soak rice 15-30 min in an equivalent amount of water (2.5 cup). Add the curry paste to the vegetable pan, then stir to dissolve.
 Laisser tremper le riz 15 à 30 min dans une casserole contenant une quantité d'eau équivalente (2,5 tasse). Ajouter la pâte de curry à la casserole de légumes, puis mélanger pour la dissoudre. 


5) Leather rice without boiling the water before, during 7-8min th 5. Reduce the temperature gradually (until th 2). Remove the foam that stagnates above the vegetable pan.
 Cuir le riz, sans faire bouillir l'eau auparavant, pendant 7-8min th 5. Puis réduire la température progressivement (jusqu'au th 2). Retirer la mousse "salle" qui stagne au dessus de la casserole de légumes.



6) Then, you're done!!
Voilà, il ne reste plus qu'à servir! Et n'oubliez pas, pour ne pas vexer la cuisinière, on ne laisse pas un seul grain de riz dans l'assiette!


Have a lovely day and make the world Magiiic xoxo

22 comments:

  1. Wow I love this recipe the meal looks delicious and you explained it so simply,I think its easy to follow and make a yummy dish.Thanks for your nice words on my blog..you can try to follow me on GFC by clicking the 2 black icons on gfc corner.Keep in touch and have a great time.

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    1. Thank you :3 It's a little long but really easy and delicious!! <3

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  2. Looks tasty <33

    http://alluringalyssbeauty.blogspot.com/

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  3. nice, thanks for the recipe

    christynate.blogspot.com

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  4. Wow! That looks so yummy! Will try this recipe
    Have a lovely weekend..
    Lots of Love
    Richa
    www.yulookgorgeous.com

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    1. Thank you! Tell me what your think if you try it ;)

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  5. I a m so hungy now, I might make something simmilar to this! : D

    Ohdearmilk ✧・゜*

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  6. It looks so delicious. :)Have a great weekend! xx

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  7. Looks so good! Great post!
    Your blog is so cute! Just followed! Would love for you to stop by my blog! :)
    ~Moll

    www.mollymac13.blogspot.com

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  8. Yummy ;___; right now I want it too...but just with tofu! Looks so yummy!

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    1. It must be really yummy with tofu too *ç*
      Do you have nice receipes with tofu?

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  9. Thanks for the great instructions and for sharing your recipe. This looks really delicious :)

    ~Andrea Tiffany~
    http://aglimpseofglam.blogspot.com

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Thank you for visiting my blog <3